Ni står inför ett stundande 30årsjubileum, hur har marknaden förändrats sedan starten?

- Det har hänt mycket i takt med att marknaden har ändrats och tekniken har gått framåt. Sociala medier har kommit att påverka trender och möjligheten att nå ut till fler. Sjöö Sandström har växt sig allt starkare under åren och vi strävar hela tiden efter att utvecklas samtidigt som vi värnar om vår klassiska svenska design.

Hur har intresset för klockor sett ut genom åren?

- Intresset växer mer och mer för varje år. I takt med smartklockornas intåg har även den yngre publiken fått upp intresset för att bära klocka igen. Jag tror att det där går lite hand i hand med våra hantverksmässiga klockor, där man idag gärna äger en smartklocka och en riktigt fin klassisk klocka, med kvalitet som håller länge.

Var hämtar ni inspiration till era klockmodeller?

- Det är olika från fall till fall men vi inspireras mycket av våra fantastiska svenska miljöer, det ligger liksom i vårt dna. Vi har bland annat dykarklockan Landsort, som är konstruerad för att tåla vatten och vistelser i skärgården, där vi hämtat inspiration från den djupaste delen av Östersjön som ligger beläggen intill ön Landsort. Dessutom också tillverkat en konstruktion som tillåts att bäras ner på djupet, 459m.

Hur ser framtiden ut?

- Vi går en bra väg framåt, där vi ska fortsätta stärka varumärket i Sverige samt i Danmark, Finland och Norge. Vår ambition är alltid att fortsätta göra fantastiska klockor som slåss mot de största klockmärkena i världen och erbjuder något annat.

Vilken är din personliga Sjöö Sandström-favorit?

- Det måste vara Royal Capital, en stilren och klassisk klocka med urverk från Vaucher Manufacture. Den har gjort det möjligt att nå en ny nivå av exklusivitet och för oss att slå oss in bland de finaste av klockrum i världen. Med denna klocka vann vi även Svenska Designpriset 2014, vilket är roligt!

Till sist, hur ska ni fira ert 30-årsjubileum?

- Det kommer ske en hel del aktiviteter nästa år, men mer än så kan jag tyvärr inte avslöja just nu...

 

Se samtliga klockor av märket Sjöö Sandström här!

Sjöö Sandström på auktion hittar ni på Barnebys