Att dra nytta av växtlighetens magiska krafter är något vi gjort tradition av i samband med flera högtider i Sverige. Nu till midsommarnatten kommer blommor att plockas, inte bara för att klä stänger och knytas kranser av, men också för att i nattens drömmar se vem man ska leva resten av sitt liv med.

Barnebys har med inspiration från den stundande högtiden valt ut sju blomsterverk som vi gärna önskar se i våra drömmar natten till lördag.

Hos Stockholms Auktionsverk hittar vi en gouache av ingen mindre än Lennart Jirlow. Det älskande paret på en sommaräng beräknas gå för 50 000 kronor.

De sex stycken mindre faten och ett av större storlek, alla dekorerade med ängsblomster på en grön bakgrund, är skapade av Stig Lindberg. Delarna ur servisen "Polka" auktioneras ut på Göteborgs Auktionskammare.

En soffa klädd i blommigt tyg från GP&J Baker piggar upp även de mest regniga av midsommaraftnar. Pjäsen går att köpa hos Bukowskis den 24 juni.

En ryamattaa designad Josef Frank kittlar lika behagande mellan tårna som gräset på en äng. Hos Gästriklands Auktionskammare kan du buda hem den den 27 juni.

Den norska blomsterängen i La tusen blomster blomstre av Victor Lind skulle i alla fall vi gärna se i våra drömmar som siar om framtidens sällskapskamrat.

Och inte klarar vi en midsommar utan lite allmoge... Det här allmogeskåpet i turkos med blomsterdekorationer finner ni hos Stockholms Auktionsverk till och med den 23 juni.

En majolikavas i underbara färger och med små blommor kring halsen - perfekt för buketten med ängsblomster.

Fler blommor till din bukett hittar du här! Dröm sött!