Det svenska stjärnskottet Hanna Hedman når långt utanför Sveriges gränser med sin smyckekonst som lever i gränslandet mellan det sköna,  vidunderliga och det okänt farofyllda. Starka, sublima, handgjorda smycken med kraftig poetisk lyskraft som ytterligare förstärker Sveriges position inom den samtida smyckekonsten.

smyckekonstnären_Hanna Hedman_ Den Stockholmbaserade smyckekonstnären Hanna Hedman

Hanna Hedman gick ut Konstfack 2008 och har sedan dess haft fulltecknad agenda med inte mindre än nio separatutställningar. I somras ägnades hon en månads enmansexposé på det prestigefulla New York-galleriet Ornamentum och till hösten bär det iväg till Sydamerika för att utveckla nya samarbeten. I Sverige representeras Hanna Hedman av Galleri Platina där hon ställt ut tidigare i år medan kundkretsen än så länge domineras av samlare och privatpersoner i USA.

While they await extinction_Hanna Hedman_smyckekonst_ Ur serien "While they await extinction" där varje smycke utgår från ett utrotningshotat djur.

Hanna Hedman_Black bile_smyckekonst "Black bile", en titel som refererar till grekiskans ord för mytologi och är inspirerad av ett inre mörker och skyddande amuletter.

 

 

Kommentera