Auktionshusen som tillsammans står för 360 års erfarenhet av auktioner kommer att båda visa föremålen online samt genom fysiska visningar i Stockholm och i London inför auktionen som går av stapeln den 23 april.

W.A. Bolin är vida kända för sina smyckeauktioner. Det är dessutom det enda juvelerarhus i världen som, med oavbruten verksamhet, varit i samma familjs ägo i över 220 år. Under den tiden har W.A. Bolin varit hovjuvelerare åt tre svenska kungar och sex ryska tsarer.
Tidigare har auktionsfirman och juvelerarhusets verksamhet bedrivits i S:t Petersburg och Moskva, men är sedan början av 1900‐talet placerad i Stockholm.

Totalt omfattar vårens auktion 500 föremål med ett samlat utrop på dryga 16 miljoner kronor.
Bland föremålen finns högklassiga smycken från juvelerare som Van Cleef, Arpels, Cartier och Bulgari men även antika smycken.

- We are doing something to add experience, quality and value for our clients, säger Christian Bolin och Stephen Whittaker i ett gemensamt uttalande.

Auktionens utbud kommer förutom att visas på Barnebys, även visas på både Bolins och Fellows hemsidor samt ytterligare ett par internationella plattformar.

En av fördelarna för dig som intressent är att du, tack vare Fellows auktionssystem, kan se föremålen från 360 grader, det vill säga samtliga sidor av smyckena vilket är en klar fördel när det kommer till lättare bedöma skicket och den estetiska skönheten.

Här hittar du katalogen på Barnebys!

Kommentera