Senaste artiklar

Underbarnet Angelika Kauffmann

Hon kallas ibland för “kvinnornas Raphael” och var en av de få kvinnliga konstnärerna inom nyklassicismen. Angelika Kauffmann är en av 1700-talets stora legender, känd och hedrad under sin livstid, både i Italien och England. Med porträtt och historiskt måleri, en kategori reserverad för män, överträffade Kauffmann sina samtida kollegor. 

Konst
Läs mer

Satir och ironi hos Durán Arte y Subastas 

Den 23 juli är det återigen dags för det spanska auktionshuset Durán Arte y Subastas att hålla i auktion. Katalogen består av över 800 föremål, och som vanligt är det en spännande blandning. Barnebys har valt ut sex favoritkonstnärer och deras verk, tavlor så väl som skulpturer. 

Konst
Läs mer

Sommarens konstupplevelser

Semestertider är det perfekta tillfället att utforska Sverige och landets vackra omgivningar. Barnebys har listat fem konstupplevelser som är väl värda ett besök under ledigheten. Om du befinner dig i Skåne eller varför inte Värmland så kolla hit! 

Konst
Läs mer

Spektakulära utrop i Monaco

Auktionshuset Hôtel de Ventes de Monte Carlo avslutar säsongen på topp med en serie exceptionella försäljningar som samlar sju olika kategorier och nästan 2500 utrop. Upptäck allt ifrån konstverk och arkeologiska skatter till smycken, klockor och accessoarer.

Auktionsrekord! Schackpjäs för miljoner

Den 2 juli 2019 klubbades en figur i valrosselfenben från ett medeltida schackspel kallat Lewis hos Sotheby’s för 819 000 euro, motsvarande 8,7 miljoner kronor. Pjäsen hade köpts på en antikaffär under 1960-talet för endast fem pund.

Juridisk kamp i domstol över tvångsförsäljning av konst

Barnbarnen till den judiske konsthandlaren René Gimpel har gått till domstol för att få tre verk av André Derain, vilka just nu är utställda på museer runt om i Frankrike, återbördade. De fem arvtagarna hävdar att verken var föremål för tvångsförsäljning under andra världskriget. 

Måleri
Läs mer

Har Frida Kahlos röst blivit känd?

Alla känner vi till hennes verk och hennes personliga stil som har inspirerat otaliga efterkommande kreatörer. Kahlo har till och med framträtt i en liten serie stumfilmer… men vet någon hur hennes röst faktiskt lät? En inspelning med vad som kan vara konstnärens röst har nyligen gjorts officiell.

Handväskan och dess historia

Handväskan har funnits i hundratals år och har genomgått en hel del förändringar och utvecklats till något praktiskt men också en rolig accessoar. Barnebys har gjort fem nedslag i väskans historia! 

Den återupptäckta Caravaggio-målningen såld före auktion

Caravaggios mästerverk "Judith och Holofernes" som hittades på en vind i Toulouse år 2014 skulle auktioneras ut den 27 juni och beräknades gå för över 1,5 miljard kronor. Målningen såldes privat till styrelseledamoten, vid The Metropolitan Museum of Art, J. Tomlinson Hill innan auktionen ens hann börja. 

Måleri
Läs mer

Balenciaga och spanskt måleri

En utställning på Museo Nacional Thyssen-Bornemisza i Madrid speglar Cristóbal Balenciagas karriär och den inspiration haute couture-mästaren hämtade från den spanska konsthistorien. 

Konst
Läs mer

Spanska Sankt Göran äntligen återställd

I juni förra året uppmärksammades en katastrofal restaurering av en staty i Spanien. Efter att ha fått viral spridning runt om i världen, och varit föremål för både skratt och upprördhet har Sankt Göran-statyn äntligen restaurerats – av professionella.