Ett av de första auktionshusen i Sverige som förstod värdet av att ha utbudet presenterat på nätet var Ingelmark Auktioner. Det geografiska läget har aldrig spelat någon roll för grundaren Nils Ingelmark som först var belägen i Skåne, men sedan några år har sitt showroom i Visby. Utbudet är allt som oftast spännande modern formgivning från 1900-talets början fram till idag, och slutdestination för föremålen är inte sällan i Europa eller USA.

Arne Norell, Ingelmark Auktioner, Auktionshus på Gotland, nätauktioner, Barnebys.com Arne Norell, Ingelmark Auktioner, Auktionshus på Gotland, nätauktioner, Barnebys.com

En svensk klassiker är Arne Norells Ari från 1966. Visst påminner den en hel del om Poul Kjaerholms stålrörsmöbler, men den var ändå så pass egen i sitt uttryck att Arne Norell 1973 postumt erhöll British Furniture Manufacturer´s främsta utmärkelse Showpiece of the year. Tyvärr var det flera av Arne Norells möbler som han själv aldrig hann få se innan han dog 1971.

En ganska ovanlig modell av ljusstakar från Svenskt Tenn är detta par som formgavs av Estrid Ericson på 1920-talet. Stämplade med det karaktäristiska änglamärket.

Den här typen av danska bronsskålar finns i flera olika modeller. Vad jag vet är formgivaren okänd, men de är stämplade Tinos Aegte bronze Made in Denmark 2. Tillverkningen skedde på 1930-talet och det är ganska sällsynt med lock på skålarna. Pjäsen väger inte mindre än dryga 3 kilo!

Taggar