De olympiska spelen pågår för fullt och glädjande nog går det också väldigt bra för Sverige. Barnebys rycktes med i den sportglädje som råder och vi bestämde oss därför för att ta en lite närmare titt på några av de idrottsrelaterade föremål som finns till auktion nu.

2007 New York Giants Super Bowl XLII Championship Player Ring with Display Box. Issued to running back Derrick Ward. NFL.

1971-72 Dallas Black Hawks Adams Cup Ring. NHL

Herritage Auctions i New York, kommer Sports Collectibles Platinum Night Auction att äga rum den 22-23 februari. Auktionen innehåller en hel del fina samlarföremål med anknytning till de något mer amerikanska sporterna, så som baseball, amerikansk fotboll och basket. Vi hittar till exempel ett flertal ringar som tilldelats olika spelare i NFL och NHL, vars priser ligger mellan $3,000 – 9,000. Det kommer också finnas möjlighet att hitta ett flertal slagträn och baseballbollar att bjuda på. Bland annat ett baseballträ som Mickey Mantle använde år 1956. Mantle är en av de största amerikanska baseballspelarna genom tiderna och detta trä har ett utropspris på $400,000.

Samma baseballträ som Mickey Mantle använde 1956.

RoGallery håller den 20 februari sin Fine Art Auction. Tittar man noga i deras katalog hittar man faktiskt ett verk med anknytning till sport. Denna skulptur är skapad av Jeff Koons och för tankarna till boxning och Muhammed Ali. Verket heter GOAT: A Tribute to Muhammad Ali och innehåller just fyra fotografier tagna ifrån Alis karriär. Det har ett utropspris på $8,000 - 12,000.

Jeff Koons "GOAT: A Tribute to Muhammad Ali".

Avslutningsvis slår vi ett slag för en auktion som börjar idag på auktionshuset Chiswick Auctions. Det gäller deras auktion inom Vintage Fashion, Furs and Textiles, Modern Rugs and Carpets with Antiques and Interiors. Vi har där hittat en sportbag från Gucci, med utropspriset 470 kronor.

Sportsbag from Gucci

 

 

 

 

Kommentera