Det är inspirerande att möta Alumni-studenter, som genomgått vår utbildning i Grythyttan och nu nått framträdande positioner i upplevelseindustrin. För dessa är det naturligt att åka till Grythyttan när man söker kompetent personal. Många sommelierer fanns på plats och härligt sprudel serverades.

Sportlovstider stundar och här kommer ett tips på en dryck att släcka törsten med.

Detta röda, mustiga vin kommer från Ribera del Duero i Spanien. Området ligger längs Duerofloden i området Kastilien-León i norra Spanien. Vinet är gjort på druvan tempranillo och druvorna kommer från vingårdarna Picón och Dehesillla som omgärdar producentens vineri. Efter skörd och vinifiering har vinet lagrats på franska ekfat. Vinet passar utmärkt att servera till en smakrik köttgryta.

En nyhet att nämna i området är att man nu ansöker om att få göra vitt vin med den högsta DO-statusen. DO står för Denominaciones de origen och betyder kortfattat att druvorna kommer från ett geografiskt begränsat område. Druvsorterna man önskar använda är inte mindre än tretton till antalet, albillo, pirules, malvaisa, viura, verdejo, albariño, hondarrabi zuri, palomino, chardonnay, riesling, sauvignon blanc, treixadura och viognier.

Doft: Stor, kryddig doft med härligt rostad ekfatskaraktär följt av körsbär, choklad, tobak och nyrostat kaffe.

Munhåleupplevelse: Fyllig och kryddig smak med mängder av mogna körsbär, viol, blåbär och kaffe.

Tips på sportlovsaktivitet i pausen mellan skidturerna är att ropa in några snygga vinglas

På Saxå Bruk har vi Kammarmusikvecka, som börjar nu på söndag. Då kan man förlusta sig med både toner från stråkar och klaviatur samt skidledes inspektera vår golfbana.

I den tid då kycklinggul forsythia slagit ut i Rosa Salen,

Kommer kära hälsningar,

Carl Jan Granqvist