stockholm artweek stockholm artweek

C/O Stockholm öppnar för allmänheten 

Här samlas några av de främsta svenska aktörerna inom konst, antikviteter och design för att under Stockholm Art Week i en gemensam utställning för att i samverkan lyfta fram sina varumärken. I regi av Björkholmen Gallery, Stene Projects, Modernity, Stockholmmodern, Skajs antikhandel och Thunér Antikhandel har man i år valt att för allmänheten öppna upp utställningen som brukar vara ett slutet event. Passa på att uppleva det bästa av konst och design!

Utställningen pågår 12 till 14 april.

Supermarket

blog (2) blog (2)

Med temat "Legacy: Vilka överlever och blir kvar efter dem?" undersöker Supermarket i år frågor som berör ursprung, det mänskliga arvets flyktighet, den konstnärsdrivna scenes stabilitet och enskilda konstnärers avtryck. Femtio utställare från 25 olika länder representerar ett hundratal konstnärer som under mässan ställer ut, uppträder med performance och bjuder in till samtal mellan den 12 till 15 april Slakthusområdet. Här kan du läsa mer om mässan!

Fotogarfiska - Haute Photographie Stockholm

Screen Shot 2018-04-10 at 11.07.29 Screen Shot 2018-04-10 at 11.07.29

På Fotografiska har gallerier från hela världen har samlats för att ställa ut sina främsta fotografer i en grupputställningen under mässan Haute Photographie Stockholm. Här kommer både erkända mästare och nya begåvningar att samlas sida vid sida - och bäst av allt, alla verk är till salu! Några av de 50 fotograferna som ställs ut är Christer Strömholm, Albert Watson, Helene Schmitz, Noboyushi Araki, Bastiaan Woudt och Inka & Niclas.

Utöver grupputställningen kommer det under mässan finnas två utställningar till som fokuserar på fotografits historia respektive framtid. The Vintage Show innehåller äldre verk från galleriernas samlingar och presenterar en rad huvudfigurer i fotografiets historia. Den andra utställningen The Talent Exhibition presenterar samtida holländska talanger som fått chansen att visa upp sig utomlands när den från början holländska mässan samarbetar med svenska Fotografiska.

Utställningen pågår mellan den 12 och 15 April.

Nordisk konst på Market Art Fair

Konstnärer från de nordiska länderna står i vanlig ordning i centrum på Market Art Fair som i år är tillbaka på Liljevalchs Konsthall. Under mässan kan besökarna, förutom att se alla utställningar, köpa konsten som ställs ut. Här bjuds det även på samtal och projekt att delta i under mässans tre dagar. Missa inte att besöka Liljevalchs den 13 till 15 april!

Market Art Fair 2015 Foto: Jean-Baptiste Beranger Market Art Fair 2015 Foto: Jean-Baptiste Beranger

Monopol på Spritmuseum

På Spritmuseum på Djurgården samlas gallerierna Niklas Belenius, Elastic Gallery/Ola Gustafsson och Johan Berggren Gallery i samarbetsprojektet Monopol. Här lyfter gallerierna fram urval av de konstnärer de representerar tillsammans med en rad inbjudna gästkonstnärer. Gallerierna har hängt sina verk för att skapa en sammanhängande utställning där både teman och den rumsliga gestaltningen har tagit i aktning. Konstnärer som ställs ut är Przemek Pyszczek, Johanna Gustafsson Fürst, Willem Anderson, Inez Jönsson, Öyvind Fahlström, Andreas Mangione, Catrin Andersson, Camilla Løw, Rodolfo Diaz Cervantes, Julia Bondesson, Charline von Heyl, Seth Price och Rosemarie Trockel.

LA Dreams hos CFHILL

blog (1) blog (1)

Förra veckan delade vi en intervju med Melanie Lum som curerat utställningen LA Dreams hos CFHILL. Samtliga konstnärer verkar idag i Los Angeles och är födda i slutet av sjuttio- och åttiotalet. Med skulpturer och monumentala dukar får vi ta del av verk som reflekterar både Los Angeles men också den europeiska konsthistorien. Läs hela intervjun här!

Utställningen öppnar under Stockholm Art Week den 12 april.

Här kan du se hela Stockholm Art Weeks kalendarium!