Låt oss börja med smycken. Detta halsband i vitguld består av både ovala och kvadratiska diamanter i minst 18 carat, vilka har arrangerats i tre kedjor. Vi förutspår att det exklusiva smycket kommer få sällskap av ett lika storartat slutpris. Utropet ligger på 19 000 euros.

Baldomer Galofre (1849-1902) var en katalansk konstnär som under sin levnadstid var mycket uppskattad i hemlandet. Även landets elit respekterade Galofres konstnärskap och år 1890 köpte Maria Kristina av Österrike, gift med dåvarande regenten Alfons XII ett av konstnärens verk. Galofre inspirerades av den spanske målaren Marià Fortuny men de två konstnärernas paletter skiljde sig åt markant. Verket som kommer att säljas på Durán Arte y Subastas, Caballistas descansando, värderas till 15 000 euro.

Ett annat favoritföremål är verket Madonna con Niño dormido, målad under 1600-talet av en lärjunge till Il Sassoferrato. Sassoferrato (1609-1685), eller Giovanni Battista Salvi som han egentligen hette, var en italiensk barockmålare känd för sina fromma motiv och katolska teman. Hans verksamhet har influerat mängder av konstnärer såväl som hans egna lärjungar, som upphovsmannen till detta Madonna-verk. Budgivningen startar på 7000 euro.

Durán Arte y Subastas erbjuder dessutom ett stort urval av Patek Philippe-klockor, speciellt märkets damur. Denna Caravana är gjort i 18 karats guld med romerska siffror på urtavlan. Klockans referensnummer är 5117J-001 och åtföljs av sin ursprungliga ask och originalhandlingar.

Sist men inte minst bland Barnebys favoriter återfinns ett unikt arbete av Joan Cunill, en spansk skulptör från Palma som arbetat i rostfritt stål sedan 15 år tillbaka. Hans skulpturer innefattar ofta geometriska former, likt det pyramidiska arbete Durán auktionerar ut. Verket La Pirámide är skapad i stål och glas, som bär konstnärens signatur på sockeln. Auktionen startar på 3000 euro.

Den mångsidiga auktionen går av stapeln den 23 juli med mängder av spännande föremål vare sig du letar efter konst, antikviteter eller smycken. Durán Arte y Subastas 558:de auktion är helt klart en som inte borde missas.

Som vanligt hittar du Durán Arte y Subastas alla auktioner via Barnebys.