Det händer att jag byter armband några gånger på en dag. Ibland har jag ett armband flera veckor i sträck. Anledningen till denna prövning av olika straps till en och samma klocka är för att se hur klockan får nytt utseende beroende på vilka armband som används.

Några av de faktorer som spelar in när jag skaffar klockarmband är att de ska:

- Förmedla en känsla (gärna förstärka klockans design).

- Vara behagliga (sköna att använda).

- Tåla det mesta (sol, bad och ex. gym).

- Vara lätta att hantera (att korta/förlänga, kunna byta smidigt, samt kunna sitta i windern utan krux).

Denna test är en blandning av armband inköpta under nov/dec 2016 från cheapestnatostraps och från Royalstraps. De är 22mm breda, några har Panerai-inspirerade Pre-V spännen.

Här kommer de testade modellerna: 2-delade Zulu, Zulustrap, 2-delade läderarmband, Original Nato:

2-delade Zulu(orange/brunt, röd, grå/brun): helt klart sköna att använda. De har en patina som får en att tro att de fått mysa i Coca-Cola eller torktumlat i ett decennium. Jag är svagast för det orange/bruna. Även om färgen kan vara lite utmanande.

Enda nackdelen är att Pre-V spännet och min winder inte kommer överens. Efter en del lirkande så funkar det men det tar en stund att sätta fast/plocka ur.

Zulustrap: Crazy Horse Vintage Red från Zuludiver är min absoluta favorit.

Jag har använd det några veckor och det har blivit avtryck från bakboetten på Heritage Divern på lädret. Tycker att färgen funkar bra med klockan.

2-delade läderarmband: Kaizen Vintage Red är skönt och sitter perfekt. Linnetråd och läder av bra kvalité lyfter intrycket. Mycket enkelt att byta. Vad gäller Kvarnsjö Burgundy Leatherstrap har det blivit mer medgörligt. En av fördelarna var att det följde med sprintar till armbandet. När jag använt det några dagar mjuknade det upp betydligt. Det var mörkare än jag trodde när jag beställde det. Resultatet med Heritage Divern är ändå lyckat.

Original Nato: lätta att använda och tar några sekunder att byta. Klarar allt. Riktigt nöjd med kombinationerna med Heritage Divern.

Det ligger i betraktarens ögon. Jag kan tycka efter två månaders tester att läderarmbanden både det från Zuludiver: Crazy Horse samt Kaizen Vintage Red är de överlägset använts mest och blir hela tiden skönare.

När jag för första gången testade vintage rött så var det ett 5-delars Zulu som jag pressade på en gammal Datejust. Stenhård kombo. Men åter till dessa kombos med Longines Heritage Diver. Vilken tycker du var bra/mindre bra? Har du någon erfarenhet av någon av dessa armbandsmodeller? Maila gärna wristshot så lägger jag ut dem här.

LÄS MER: VILL DU HITTA DESSA STRAPS KAN DU LETA HÄR ROYALSTRAPS ELLER CHEAPESTNATOSTRAPS

Ha en fortsatt trevlig start på helgen!

Ps. Följ TTF på instagram för mer bilder. Ds