I ett nytt konstprojekt söker Douglas Coupland efter Vincent van Goghs dubbelgångare. Den han tycker är mest lik den nederländske konstnären får förutom 5000 euro, motsvarande cirka 46 000 kronor, en resa till Vancouver och en chans att bli avgjuten i brons.

”De allra flesta känner någon som ser ut som Vincent van Gogh”, säger Coupland i pressreleasen till konstprojektet. På hemsidan Iamvincent.com kan man ladda upp bilder på någon man tycker är lik van Gogh - vänner, släktingar eller sig själv. På sidan kan besökare rösta på den man tycker är mest lik.

Den som leder omröstningen just nu är svenske Ivar Arpi, ledarskribent för Svenska Dagbladet. Och även om det är författaren som har sista ordet i tävlingen ser det lovande ut för Arpi, som just nu leder med mer än dubbelt så många röster som tvåan.

Vinnaren ska 3D-skannas och ansiktsdatan ska slutligen bli en två gånger tre meter hög staty föreställande van Gogh. Konstprojektet kallar Coupland för "Redheads", och syftar till att lyfta rödhårighet.

Om Ivar Arpi vinner tävlingen har han lovat att han i livesändning ska skära av sig sitt ena öra.