Receptet till Radiokaka finner du här:

http://www.icakuriren.se/mat-dryck/recept/radiokaka/

Den klassiska Madeiran kommer från den Portugisiska ön med samma namn.

Detta vin, som i Sverige sedan mer än 100 år varit kyrkans sakrament, har spridit glädje och tröst vid såväl bröllop som begravning. Vinet är gjort efter konstens alla regler på den inhemska druvan malmsey.

Madeira passar utsökt till choklad- och nötdesserter samt crème brûlée. Denna dryck smälter även läckert samman med radiokaka. Servera gärna Madeira lätt kyld vid 8 grader till en skiva radiokaka på Stig Lindbergs keramik och njut analogt eller digitalt av Chopins Regndroppspreludium ur eterns strålning!

Doft: Inbjudande nötig och lite bränd doft fylld av dadlar, fikon och choklad.

Munhåleupplevelse: Härligt söt och nötig smak, sprängfylld med dadlar, apelsin, kanel och mörk choklad.

Blandy's Colheita Malmsey nummer 7833, alkohol: 19%, pris: 153 kr

Dessa rader skrivs under en dag med strålande sol och med en frisk och kylig höstvind.

Er tillgivne,

Carl Jan Granqvist