Audemars Piguets klocka med namnet Royal Oak Offshore T3 Chronograph lanserades 2003 i samband med filmen Terminator 3: Rise of the Machines, i vilken huvudrollsinnehavaren Arnold Schwarzenegger ses bära klockan.

[youtube id="DsE2Q2K9Gbk"]

Klockan mäter 57,2 mm i diameter och är därmed den största klocka som Audemars Piguet låtit tillverka. Det är dock inte den första klocka som de låtit tillägna "Governator" Schwarzenegger. I thrillern The 6th Day ses skådespelaren med ytterligare en klocka av Audemars Piguet på sin arm.

Audemars Piguet skapade två versioner av modellen, dels en med svart urtavla och dels en i silver, i en upplaga om 500 exemplar i respektive färg. Den begränsade upplagan gör att klockan nu är högt eftertraktad på andrahandsmarknaden.

Audemars Piguets klocka 'Royal Oak Offshore T3 chronograph' som lät tillverkas inför filmen Terminator 3.

Klockor från samma upplaga har tidigare sålts på auktion, då med imponerande slutpriser på mellan 200.000-400.000 kronor. Samtliga slutpriser för Audemars Piguet Royal Oak Offshore T3 Chronograph hittar ni här!

Den 29 augusti har ni möjlighet att ropa hem ett eget exemplar av klockan, då den säljs på auktionshuset Fellows stora klockauktion.

Hela katalogen finns att hitta hos Barnebys