Moderniserad nationalromantik

I huset kan man hitta fantastiska designklassiker bland tavlor och äldre möbler. Väggarna i flera av rummen är minst sagt inte sparsmakade utan näst intill överbelamrade med tavlor som står i kontrast till ett ljust och stilrent kök och sovrum. Läs hela reportaget här.

Expensive Eclectic 

En stil som leker med dova färgskalor och proportioner, blandar det exklusiva med det unika och låter föremål från olika tidsepoker skapa sin egna eleganta men avslappnade atmosfär.

berlin berlin

Tom Berling älskar kontraster och beskriver sin stil som en guldrolex på en uteliggare. De rustika rummen har dekorerats och inretts med eleganta möbler, modern konst, vintageprylar och i en perfekt färgsättning. Du kan läsa hela reportaget här.

Färgserigrafi, finns hos Göteborgs Auktionsverk av Olle Baertling

Bertling har inte ett favoritrum utan menar att gränsen mellan köket och vardagsrummet är det förlovade landet där det bästa av två världar möts.

Lantlivsdrömmar

Drömmen om landet, drömmen om en lugn och harmonisk miljö där man ska kunna finna tid till rekreation och fly storstadens hets.

Christine och Alan von Eggers Rudds vingård i Provance har en vacker samling möbler som de samlat på sig när de tidigare bott i Washington, Colorado och Köpenhamn eller på loppisar i Frankrike. Med gustavianska möbler, en lantlig fransk stil och en del moderna inslag har paret skapat en minst sagt drömsk atmosfär i den klassiska vingårdsmiljön. Läs hela reportaget här.

Här kan du hitta franska 1700-tals sängar som går att klä om.

En annan lantlivsfavorit, i Sverige denna gång, är Daphne Strååts bohemisk sommardröm. Här finns allt man kan drömma om i ett sommarhus - och lite till. Det bästa av allt är nästan att det inte går att ana en enda modern eller nytillverkad pryl i huset. Allting tycks kärleksfullt valts ut för ett nytt liv.

Det inredda tältet med mattor och soffor gör en mållös samtidigt som det avslöjar Daphnes vurm för orientaliskt inredning.

tält tält

En underbar vilstol i rotting finns just nu hos Folks Interiör. Läs hela reportaget här.

Old meets New Nordic

Jonas favorit är Hans Wegners flaglinestol. Själv säger han att "den är ganska futuristisk i sin form men gammaldags och traditionell i utförandet med repen virade runt en stomme. Den 'svävar' liksom Paul Kjaerholms möbler, som också är en av mina favoritformgivare."

Jonas både säljer och köper möbler på auktion. Hans favorithus är Bruun Rasmusen, Laurtiz, Bukowskis och Stockholms Auktionsverk när det kommer till skandinavisk design. Läs hela reportaget här.

En annan favorit som blandar nytt och gammalt nordiskt är Peter Andersson.

Hemma hos Peter Andersson samsas svensk samtidskonst av favoriter som Maria Friberg och Torsten Andersson med designklassiker av Mats Theselius och och Arne Jacobsen.

För Peter Andersson är samtidskonsten ett sätt att förstå sin samtid på. Möblerna följer inte samma stil som konsten, även om de är moderna designklassiker. Skandinavisk design från efterkrigstiden, ofta med element av rött, trä och läder i en vacker kombination med italienska soffor och Märta Måås Fjetterströms mattor. Du kan läsa hela reportaget här.

andersson22 andersson22

Rölakan designat av Barbro Nilsson, vävt i Märta Måås Fjetterströms ateljé i Båstad.

Extravaganza

Enligt paret själva är de ointresserade av att hitta en specifik stil och låter istället varje föremål tala för sig själv.

"Det intressanta är just stilkrockarna där olikheterna gör det hela spännande. Inför varje ny förändring hemma får jag en inre bild av hur det färdiga resultatet kommer bli och oftast behövs ingen längre betänketid utan vi provar direkt, vilket brukar ge ett fint resultat" säger Sanna Evers.

Hemma hos inredningsdesignern och möbelformgivaren Vincen Darré hittar vi ännu mer extravaganta, färgsprakande miljöer att låta sig inspireras av.

Svenskt Tenns fantastiska sortiment på färglada textilier är inte ett dumt alternativ för en lekfull atmosfär.

Hitta din egna gamla 1700-tals soffa att klä om, eller behåll det här djärva rosa tyget!

Den gemensamma faktorn för dessa inredningsinspiratörer verkar vara att se till att deras omgivning återspeglar deras person och att inga gränser finns - summa kardemumma - det bästa inredningstipset vi har är att låta fantasin flöda, välja favoriter med hjärtat och blanda fritt i rummen för att återspegla vem du är.