Tips om ett ”maskulint” Clairet rosévin till grillat

Sommaren har äntligen anlänt och då passar det bra med ett rosévin till det grillade. Här kommer ett tips på ett rosévin med en mer rik och generös smak.

72931
72931
72931
72931

Denna vecka vill jag gärna tipsa om Château Lestrille Capmartin Clairet 2014, ett rosévin gjort på 100% merlot, med en purpurröd kulör som slipper laxkulörtens blekhet.

Detta vin kommer från min kära vän Martin Fueyo, som en gång i tiden var en medarbetare till mig under världsutställningen i Sevilla 1992.

Château Lestrille är beläget i appellationen Entre-Deux-Mers, i byn Saint Germain du Puch inte långt från Bordeaux. Här produceras vita, rosé och röda viner från vingårdarna på dryga 90 hektar. Druvsorterna är traditionella Bordeaux druvor såsom Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris samt Semillon och Muscadelle.

Druvorna handplockas och selekteras noggrant. Vineriet är modernt och musten jäses i temperatur-kontrollerade ståltankar. Här pågår traditionell vinframställning med största omsorg och respekt för druvans egenskaper med tanke på dess dofter, smak och personlighet. Druvskalen har haft kontakt med musten under drygt 24 timmar för att få sin hallonröda färg.

Vinet kan lagras upp till 3 år och passar till grillat, och lättare kötträtter men även ett trevligt sällskapsvin.

Den första leveransen tog slut på två dagar, men nu finns denna succé åter i lager.

Château Lestrille Capmartin Clairet 2014 (nr 72910) 99 kronor i beställningssortimentet