Catawiki grundades 2008 som en plattform för samlare. Åtta år senare har det kommit att bli en framgångsrik sida för onlineauktioner som tillhandahåller samlarföremål från olika kategorier, såsom konst, klassiska bilar, antikviteter, klockor, smycken, mode, frimärken och böcker. Ambitionen är att erbjuda ett stort urval av särskilda föremål som man vanligtvis inte hittar i butik.

Onlineauktionerna hos Catawiki lockar varje månad budgivare och spekulanter från hela världen. För att kunna upprätthålla en internationell standard har auktionshuset kontor i Nederländerna, Tyskland, Frankrike, England, Italien och Spanien. Sidan finns numera tillgänglig på nederländska, tyska, engelska, franska, italienska, spanska, svenska, danska, portugisiska, norska, polska och kinesiska.

Catawiki håller runt trehundra auktioner varje vecka med fler än 30 000 föremål och har fler än 12 miljoner besökare varje månad. 167 specialister arbetar med att värdera föremålen och bistå med sin expertis.

Alla kan sälja saker via Catawiki. Det enda kravet är att det ska vara ett samlarföremål som har ett förväntat slutpris på minst 700 kronor. För att göra detta är det bara att ladda upp bilder på föremålet tillsammans med en beskrivning av det i tillhörande kategori. Därefter kan du registrera dig som säljare. En av Catawikis experter kommer nu att värdera föremålet. När objektet väl ligger ute till försäljning får du en notis om detta.

Huvudsakligen ligger alla startpriser hos Catawiki på 9,50 kronor. Om föremålet förväntas landa på en väldigt hög slutsumma, kan ett bevakningspris sättas i samråd med auktionsförättaren, som exempelvis auktioner med fordon och exklusiva klockor.

Den som vill lägga ett bud på ett föremål måste först skaffa ett gratiskonto hos Catawiki - därefter är det bara att börja buda. Om du vinner budgivningen ser Catawiki till att betalningen sker säkert, och att föremålet skickas inom tre dagar.

Att sälja och köpa via Catawiki är enkelt och framförallt säkert. För den som inte redan har upptäckt Catawikis onlineauktioner är det hög tid att besöka sidan och utforska den stora auktionskatalogen. De kommande månaderna kommer bli minst lika spännande som de senaste varit - och mängder av exklusiva auktioner väntar på dig!

Hos Barnebys hittar du fler föremål i Catawikis just nu pågående auktioner.