Det är få förunnat att ha en egen vinkällare. Det är säkerligen en dröm för många vinentusiaster att kunna se hur vinet lagras och förädlas med åldern, och detta under gynnsamma förhållanden. Många av de viner vi köper idag behöver ett par år på sig innan de når sin fulla rätt. Vinkällaren Grappe, belägen på Östermalm i Stockholm, grundades av Carl Jan Granqvist och är Skandinaviens största vinlagringskällare för privatpersoner och företag.

Som medlem hos Grappe får du tillgång till ett fack där dina viner lagras under de absolut bästa förutsättningarna. Sedan andrahandsmarknaden för vin öppnades i Sverige har vällagrat vin blivit en av de investeringar som ökat mest i värde de senaste åren. Vin som dessutom lagrats under professionella förhållanden tenderar att ha ett högre värde på auktion. Oavsett om vinet ses som en investering i livskvalitet och smaksensationer eller som en ekonomisk investering, är alltså lagringen av ytterst vikt för att uppnå bästa resultat.

I och med tredje advent har ni nu chansen att vinna ett vinfack hos Grappe under ett år. Vinfacket rymmer 60 flaskor och har ett värde av 5 850 kronor för ett år. För chans att vinna svara på frågan nedan:

Förutom att driva vinkällaren Grappe bloggar även Carl Jan Granqvist på Barnebys. I hans blogginlägg "Tips på var Du köper moget vin och den godaste glöggen" skriver Carl Jan om vad den dyraste flaskan vin som sålts på auktion i Sverige kostade. Det var en Methusalem (6 liter) av Le Montrachet. När auktionerades den ut och vad klubbades flaskan för?

Skicka svaret till tavling@barnebys.com senast den 18 december.

Här hittar du viner på auktion just nu!