Foto: Atlantis home Foto: Atlantis home

Under 1800-talet kom ordet "bohem" att referera till personer som levde ett okonventionellt liv, till exempel som fattig konstnär, författare, musiker eller skådespelare i de större europeiska städerna. Den bohemiska inredningsstilen handlar även den om att frångå det mer traditionella sättet att inreda för att istället addera mer personliga föremål, så som minnen från resor, till hemmet.

Bild: Gravity home blog Bild: Gravity home blog. Foto: Marcus Lawett, styling Karolina Vertus

Hur skapar man då en bohemisk känsla i hemmet?
Det finns inga gränser, ös på med allt du håller kärt. Gillar du vackra vintagespeglar, nöj dig inte med en utan tapetsera väggen med olika modeller och storlekar. En bohemisk känsla får man även genom att, som i detta hem, addera olika sorters stolar där det är blandningen av designstolar och loppisfynd som ger inredningen en både personlig och avslappnad känsla. Just udda stolar är en utmärkt sak att leta efter på auktion där man finner allt från allmogemöbler till designstolar. Likaså är sannolikheten stor att ramla på ett härligt och prisvärt bord med ursprung från Central- och Sydeuropa.

Bild: Gravity home blog. Foto: Marcus Lawett, styling Karolina Vertus Bild: Gravity home blog. Foto: Marcus Lawett, styling Karolina Vertus

Låt dina intressen ta plats!
Det är lätt att ryckas med av de senaste inredningstrenderna och det traditionella tänket kring hur ett rum bör vara möblerat. Inom den bohemiska inredningen handlar det istället om att våga plocka fram det som är du. Pryd hemmet med reseminnen och ärvda ting med historia. Skapa en personlig tavelvägg med allt från grafiska blad till inramade tidningsurklipp och barnens teckningar.

Foto: Elsa Billgren Foto: Elsa Billgren

Just udda och roliga föremål är något vi ofta möts av i auktionskatalogerna, med allt från inramade insekter till olika sorters glas och porslin. Varför inte just dekorera bordet med blåvitt porslin i olika mönster och udda sorters glas, det är en fröjd för ögat!

Foto: Johnny Abegg Foto: Johnny Abegg

More is more
Få inredningsstilar ger en lika mysig och ombonad känsla som den bohemiska stilen. Täck golvet med mönstrade mattor och ös på med mjuka plädar och mönstrade kuddar. Varför inte rama in sängen med en romantisk sänghimmel och addera stora golvvaser som låter blommorna ta en än mer central plats i rummet. 

 

Mer bohemisk inredning hos Barnebys 

 

 

Kommentera