Mixa & matcha

Dukningar blir sällan så vackra och personliga som när man blandar serviser. Var inte rädd för att mixa olika mönster och färger både vad det gäller koppar, glas och tallrikar, det är det som ger dukningen det lilla extra.

9

 

Birger Kaipiainen. Servis, 24 delar, porslin, "Paratiisi", Arabia, Finland. Bukowskis online

Birger Kaipiainen. Servis, 24 delar, porslin, "Paratiisi", Arabia, Finland. Bukowskis online

 

Det är inte bara bordsporslinet som är snyggt att mixa, lika effektfullt är det att blanda färgglatt stengods med tenn, silver, trä och glas.

ad0aca5c97ebc203e8649a4fde61ece0_980x0_c_85_s_v4

 

Tänk brett

De bästa dekorationerna och pysseltipsen är egentligen de som inte kräver så mycket extra material. Måla äggen färgglada och placera dem i ljusstakar eller i vinglas så som på bilden.

8

 

Mönstertips

Hämta inspiration till äggmåleriet genom att se till våra svenska formgivare. Få mönster är lika älskvärda som de som Stig Lindberg skapat.

bb3f66bd79b7c3570b0c6d9406345f2b

 

Kreativa blomsterarrangemang

Skapa kreativa blomsterarrangemang med det du har i köksluckorna. Varför inte använda tårtfat, nubbeglas, äggkoppar eller en gammal trälåda som vas till påskliljorna och tulpanerna.

14

 

 

Ett annat bra och enkelt tips är att använda sig av glasburkar och vaser för att dekorera. Både effektfullt och snyggt och dessutom kan du själv anpassa hur stora och höga arrangemangen ska bli.

111

 

Glad Påsk önskar Barnebys!

 

Kommentera