Det första besöket var hos forskningsminister Helene Hellmark Knutsson på Utbildningsdepartementet. Mitt ärende gällde bland annat tillskapandet av en internationell, vetenskaplig tidskrift inom ämnet "Culinary Craft, Art, Heritage and Science".

En framtida tidskrift inom detta ämne skulle innebära en förstärkning av ämneskompetensen inom måltidskunskap samt att detta forskningsämne skulle kunna utveckla och bibehålla Europa som världens främsta gastronomiska destination.

Vid Campus Grythyttan finns det idag 10 disputerade kockar och servitörer som fått håret kryddat med lagerblad.

8 doktorander är inskrivna vid Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan. Tänk om man kunde prioritera hantverket och konsten och få detta att smälta ihop till en akademisk disciplin. Detta är något som ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot forskningsministerns återkoppling.

Senare samma dag fick Vinkällaren Grappe besök av min käre vän, den internationellt kände magikern Joe Labero, som trollband gästerna på Grythyttans Gästgivaregård redan som tonåring.

Vad kan man tänka sig för magiskt vin, varför inte rekommendera ett ädelt rött portvin, Sällskapets Portvin nr 76292, 239 kr, när höstvindar susar i Strandvägens Allé.

Med magiska hälsningar, med en bouquet av lagerblad och vintageport.

Er tillgivne,

Carl Jan Granqvist