Unik auktion väntar då Artcurial visar nya vägar i auktionsvärlden

Knappt har man hunnit smälta Heritage auctions världsrekordsauktion med serietidningar, innan det är dags för nästa. I början av oktober håller Artcurial serietidningsauktion i Hongkong, vilket är den första i sitt slag.

Unik auktion väntar då Artcurial visar nya vägar i auktionsvärlden

Det mångfacetterade franska auktionshuset Artcurial, visar i samarbete med Spink, nya vägar i auktionsvärlden. För första gången arrangeras en serietidningsauktion med fokus på europeiska serier  i Hongkong, Kina. Både klassiska och samtida europeiska serieförfattare deltar med verk på auktionen, däribland Hergé, Enki Bilal, Moebius och Nicolas de Crécy.

Ett av verken till försäljning: Hergé, Le Lotus Bleu, 1936 Bild via artdaily.com
Ett av verken till försäljning: Hergé, Le Lotus Bleu, 1936 Bild via artdaily.com

- Det finns ett erkänt intresse för den europeiska seriestilen finns hos asiatiska samlare och auktionen blir ett perfekt tillfälle att marknadsföra europeiska serieförfattare, berättar Artcurials serieexpert Eric Leroy.

Den grafiska konsten har länge varit en gemensam nämnare för Europa och stora delar av Asien. Inte minst serieförfattaren Hergé, som låtit Tintin fara på äventyr till Shanghai, eller serieskaparen Nicolas de Crécy som funnit mängder av inspiration till sin konst under vistelser i Villa Kujoyama i Kyoto.

Läs mer om Heritage auctions världsrekordauktion för serietidningar här!

Se fler auktioner hos Artcurial här!