Det franska auktionshuset Artebellum erbjuder nu en unik Riva style yacht, skapad av den tyska designern Andreas Grieger, som förenar design, teknologi och bekvämlighet i ett. Yachten är byggd i trä på traditionellt vis och tog ett team om 20 båtbyggarspecialister närmare 50 000 timmar att skapa. Med en längd om 20 meter och bredd på 5,5 meter är yachten försedd med dubbla motorer som möjliggör för upp till tolv passagerare att färdas i en hastighet uppemot 32 knop.

Yachten består av tre rymliga kabiner med separata badrum i lyxiga naturmaterial, en unik designinredd loungedel och ett kök försett med allt man kan tänkas behöva. Runt kommandobryggan löper en balkong som gör det möjligt för kaptenen att hålla kontakt med loungedelen.

Yachten har en elegant inredning, skapad av ett team om 35 inrednings- arkitekter från Aguti, som arbetat med former och material för att skapa en så harmonisk och estetiskt vacker interiör som möjligt. Möblerna är tillverkade i röd mahogny med läckra läderdetaljer, vilket överensstämmer fint med båten som enligt tradition har tillverkats i teak.

Denna Riva style yacht har noga inspekterats av oberoende marinexperter men finns för intressenter att beskåda personligen vid franska rivieran.

Budgivningen startar den 19 juni och pågår till dess att ett bud når det hemliga reservationspriset. Så snart en budgivare har uppnått reservationspriset, avslutas auktionen tio dagar efter det datum då budet kom in.

Här finner ni fler bilder på denna unika Riva style yacht samt planritning. 

 

Fler spännande föremål från Artebellum hittar ni på Barnebys