Nytt för i år är att den härliga prisutdelningen äger rum på Stockholmsmässan, alldeles invid Antikmässan. Och att alla som är intresserade har möjlighet att delta i festligheterna. Vill du uppleva prisutdelningen, dricka bubbel, äta snittar och lyssna till storbandsjazz och mingla med din favorit-antikexpert? Skynda dig då att köpa en biljett till Collector's Awards galacocktail på antikmassan.se. Kvällens konferencier är den energiske antikprofilen Peder Lamm. Tid: Fredag 13/2 kl. 18-20.

Eva Seeman är specialist på Bukowskis på moderna möbler, design, 1900-talets silver & konsthantverk. Förra året vann Eva det prestigefyllda priset Årets nydanare. Eva har enträget arbetat för att lyfta fram bortglömda formgivare från 1900-talet och lyckats väcka nytt intresse för mycket som varit lite åsidosatt. Vi ringde Eva Seeman.

Hej Eva! Vad betydde det för dig att få priset för årets nydanare?

- Det gjorde mig verkligen smickrad och glad! Att få branschens erkännande känns förstås extra gott, säger Eva

Du som är expert på att nosa fram nya trender inom antikviteter och design, kan du ge oss något tips på vad vi ska hålla ögonen på framöver?

- Vi är ju en del av en internationell marknad och de unika objekten finns det alltid intresse för, säger Eva. Men den stora massan flyttar ofta fokus i ett mycket hastigare tempo idag än tidigare och alla tenderar att vilja ha samma saker vid samma tillfälle, berättar hon. Ett par färska exempel är ju Hjorths sportstugemöbler, modernistiska och som hela världen -utom vi svenskar-tycker är fantastiska just nu. Eller alla sittvänliga 1940-talsfåtöljer i mjuka former som är så heta, t ex så kallade Muslingestolar, Otto Sculz-fåtöljer "Schulz", Viggo Boesens. För fem år sedan kostade flertalet av dessa nålpengar. Nästa trend? Ja, det får vi se runt hörnet, avslutar Eva Seeman.

Unikt seminarium

Den 13/2 kl 17-18, före själva prisutdelningen i The Collector's Awards, kan du ta del av ett seminarium med vinnare från tidigare år. Hör Peder Lamm utforska hemligheterna bakom de makalösa föremål som utsetts till Årets dyrgrip, samt intervjua några passionerade antiksamlare som vaskat fram rariteterna. Biljett bokar du på www.antikmassan.se

The Collector's Awards är ett samarbete mellan Antikmässan, tidningen Hem & Antik och The Collector's Hotels. Alla nominerade och mer information om priserna hittar du här!