Mer högsäsong för auktioner blir det knappast i Sverige. Under några veckor ska tiotusentals föremål byta ägare.

Först ut är auktionshuset Björnssons Vårkvalité.

I auktionen som äger rum på lördag den 26 maj säljs bland mycket annat delar av Flemming Hedborgs omfattande autografsamling, högklassiga armbandsur, en fin Marc Chagall-litografi och ett ovanligt motiv av Per Ekström.

Auktionskammaren i Vätterbygden bjuder på en fullmatad auktion där en sällsynt motorcykel av märket Indian Racer från 1915 toppar med utrop 200 000 kronor.

Bland måleriet syns såväl målningar av Bruno Liljefors som Lars Lerin och Georg Engelhard Schröder.

För oss antikvitetsälskare finns även ett par härliga spegellampetter i rokoko samt en fin sengustaviansk byrå i mahogny från Stockholm i nätt format.

Ett par spegellampetter i Stockholmsarbete i skuren dekor samt pastellagedekor med utsvängt krön med dekor av bland annat lejonhuvuden och girlander, förgyllda med slagmetall och ljusarmar i mässing. Utrop är Ett par spegellampetter i Stockholmsarbete i skuren dekor samt pastellagedekor med utsvängt krön med dekor av bland annat lejonhuvuden och girlander, förgyllda med slagmetall och ljusarmar i mässing. Utrop är

Även modern design finns det gott om. En av de både skönaste och mest efterfrågade föremålen på Barnebys är Bruno Mathssons vilstol. Auktionskammaren i Vätterbygden har ett härligt exemplar med lös dyna av renhår klädd i tyg av Elsa Gullberg & Arthur Percy.

Bruno Mathssons sköna vilstol formgiven 1944 ropas ut för 10 000 kronor Bruno Mathssons sköna vilstol formgiven 1944 ropas ut för 10 000 kronor

Här hittar ni hela auktionen som är sprängfylld av härliga föremål från flera decennier och i alla prisklasser!

Armbandsuret Omega Constellation, Automatic Chronometer i 18k guld med ett utrop på 15 000 kronor

Armbandsuret Omega Constellation, Automatic Chronometer i 18k guld tillhör dragsplåstren hos Metropol auktioner. Det speciella armbandet kanske både förtjuser och avskräcker somliga men urverket i sig är definitivt något för den klockintresserade.

Även porträttet av "Agnes" Randi Fisher har en fin känsla av 1950-talets mest lekfulla formspråk över sig.

Musselmalet-servisen ropas ut för 15 000 kronor Musselmalet-servisen ropas ut för 15 000 kronor

En av auktionsmarknadens mest eftersökta serviser tordes ändå vara Royal Copenhagens "Musselmalet" modell helblond. Köpare från hela världen tråna efter servisen vilket förklarar varför de 37 delarna ropas ut för 15 000 kronor.

Uppsala Auktionskammare har just släppt sin katalog där över 1 000 föremål listas. Man får förmoda att nyrekryteringen av Sofie Bexhed har gett resultat med tanke på hur ovanligt mycket modern och samtida konst Uppsala Auktionskammare har fått in till försäljning i vår.

Det astronomiska uret är ett ytterst sällsynt föremål, och är en riktig raritet i samlarkretsar Det astronomiska uret är ett ytterst sällsynt föremål, och är en riktig raritet i samlarkretsar

I topp finns dock ett antal klassiska föremål där auktionens näst högst utropade objekt är ett astronomiskt ur från 1500-talets Italien. Får man tro gravyrerna rätt så har det en gång tillhört Påve Clemens VIII. Det astronomiska uret är tillskrivet Carlo Plato, Rom. Daterad MDXCI (1591), och ropas ut för 1,5 -2 miljoner kronor.

Inge Schiöler, Röda hustak, 1970 säljs hos Uppsala Auktionskammare Inge Schiöler, Röda hustak, 1970 säljs hos Uppsala Auktionskammare

Auktionen innehåller flera verk av Göteborgskoloristen Inge Schiöler varav ett är "Röda hustak" från 1970. Utropet är 200-250 000 kronor.

Här hittar du hela Uppsala Auktionskammares katalog!  

Utöver dessa auktioner finns föremål från hundratals ytterligare auktionshus och antikhandlare att "fynda" bland! Lycka till!

Här hittar du samtliga föremål på Barnebys!