Uppsala Auktionskammare invigde i Malmö

Konkurrensen om föremål har sällan varit hårdare i auktionsvärlden. Nu öppnar Uppsala Auktionskammare i Malmö för att täcka intaget från Sveriges riktiga skattkammare.

Uppsala Auktionskammare invigde i Malmö

Ur den skånska myllan har flera av landets pampigaste slott och förnämsta samlingar av konst och antikviteter skjutit upp under århundradens lopp.

Nu vill Uppsala Auktionskammare, med VD Magnus Bexhed och Sveriges mesta antikprofil Knut Knutsson i spetsen, ge ännu bättre service till alla kunder i Skåne, övriga södra Sverige och Danmark. Det gör man genom att öppna upp kontor och visningslokaler i anrika Sjöbergska palatset som uppfördes år 1894 på Östergatan 4 i centrala Malmö

Sjöbergska_palatset-
Sjöbergska_palatset-

Men det är inte bara gamla föremål som finns i de burgna skånska hemmen. Även Modern konst och konsthantverk har det alltid funnits gott om.

– Framstående gallerister har bidragit till att det finns betydande samlingar av modern och samtida konst i Skåne. Därtill en stark historisk förankring med många slott och herresäten gör Skåne till en av Nordens absolut viktigaste regioner när det gäller värdefull konst, antikviteter och design av högsta kvalitet, berättar Knut Knutson, chefsintendent på Uppsala Auktionskammare.

Knut Knutsson utanför de nyinvigda lokalerna i Malmö
Knut Knutsson utanför de nyinvigda lokalerna i Malmö

Senare i vår lär vi bli varse om Uppsala Auktionskammares satsningen på sydligare breddgrader skördar frukt.

Uppsala Auktionskammare som grundades år 1731 är ett av världens äldsta auktionshus. Idag är man ett av Nordens största och ledande auktionshus vid försäljning av dyrbar konst, design och antikviteter. Uppsala Auktionskammare har sedan tidigare kontor i Stockholm, Göteborg och Uppsala.

Invigningen av de nya lokalerna lockade storpublik. Inte minst genom Knut Knutssons inspirerande berättelser
Invigningen av de nya lokalerna lockade storpublik. Inte minst genom Knut Knutssons inspirerande berättelser

Tidigare var man ägare till Crafoord Auktioner i Lund, men härom året sålde man auktionshuset till Auctionet, som därmed övergav sin affärsidé om att vara en plattform för enskilda auktionshus för att istället delvis gå in som ägare eller delägare i vissa av dem.