Madeleine Pyk föddes i Stockholm 1934 och är idag en av våra mest folkkära konstnärer. Något som märks på Uppsala Auktionskammares första auktion för året där hela 37 verk av konstnären ska klubbas.

Kristina Lugn ska en gång ha sagt att "i varje svenskt hem finns ett kök, ett badrum och en tavla av Madeleine Pyk." Om detta inte stämmer får vi hoppas på att i alla fall 37 ytterligare hushåll kan uppfylla kriterierna för ett svenskt hem efter auktionen - såvida det inte är köket som saknas.

Med både humor och lekfullhet har Pyk skapat sina naivistiska konstverk i över 60 år - och det verkar inte ta stopp. "Sveriges flitigaste målarinna" utnämndes hon till redan 1972 av kulturchefen på SvD, Stig Johansson. Men hennes färgstarka landskap, porträtt, stadsvyer och djurmotiv återspeglar inte bara fantasins drömmande om idyller utan också vardagsscener där det finns plats för både allvar och ömsinthet. Läs mer om Madeleine Pyks inspirationer och konstnärsskap här.

Se alla verk av Pyk på auktionen här.

Men det är inte bara Madeleine Pyk på årets första auktion hos Uppsala. Bland de övriga ca 1200 föremålen hittar vi mer konst, modern som klassisk, design, möbler från olika epoker, silver, smycken och mycket mycket mer. Här är några vårtecken vi gillar lite extra.

Auktionen avslutas den 30 januari 2018 men det går redan nu att lägga bud på samtliga föremål. Se alla föremål på auktionen hos Uppsala Auktionskammare här!