Banksy  är en engelsk graffiti-konstnär, politisk aktivist, filmregissör och målare.  De flesta av hans verk är politiska eller innehåller satiriska texter och kommentarer med betoning på politik, kultur och etik . Han målar på toaletter, gator, väggar, gatuskyltar och broar världen över och verken väcker mycket uppmärksamt. Ryktena är många om hans verkliga identitet då Banksy är en pseudonym, men än så länge lyckas Banksy hålla konst-och auktionsvärlden på spänn om vem som ligger bakom de fascinerande verken.

Under hösten kommer Still kicking gallery i Malmö att ställa ut en husvägg av just Banksy. Den är en vägg från Betlehem och föreställer en åsna som tvingas visa sina ID-handlingar för en soldat.

Den Brittiska gatukonstnärens verk har lockat auktionsfirmor världen över och såvida verket inte blir sålt innan utställningsdatumet har man chans att se det med egna ögon. Då Banksys verk värderas allt från ett par hundra tusen kronor till en halv miljon, kommer vi på Barnebys självklart följa verket med spänning.

Kommentera