Planen var att kl. 13-15 idag skrota omkring på Moderna museets pressvisning av utställningen Dansmaskiner - från Léger till Kraftwerk.

Men kroppen sa stopp och det fick bli jobb på halvfart i soffan istället. Ni som har en kropp som lyder tycker jag ska ta er till den öppna vernissagen i kväll kl. 18-20, och njuta av det som jag missar. Jag blev i alla fall väldigt taggad efter att ha läst utställningsförklaringen:

En utställning om fascinationen för maskinen, industrin och den mekaniska vardagen under 1900-talets första årtionden. I utställningen visas verk av bland andra Giacomo Balla, Aleksandra Ekster, Viking Eggeling, Fernand Léger, Francis Picabia och Kraftwerks 3 D-installation 1 2 3 4 5 6 7 8 från 2013. "Kraftwerk har använt sig av roboten som konstnärligt alter ego och i multidisciplinära projekt utforskat relationen mellan människa och maskin. 3-D installationen 1 2 3 4 5 6 7 8 kommenterar vår digitala samtid och skapar en konceptuell dialog med den tidiga modernismens fascination för maskinen och den mekaniska rörelsen", säger curator Jo Widoff.

Läs mer här: Dansmaskiner - från Léger till Kraftwerk


På fredag firar man öppningen med ett Kraftwerksparty i Moderna Bar. Bakom skivspelarna står Johan Kinde och Marina Schiptjenko, bra parsammansättning där. Att jag skulle kunna gå kräver att ett mindre mirakel inträffar, men åter igen - gå ni som kan! Tycker jag. Låter ju himla kul.

Dagens soundtrack: Veronica Maggio, Bas gillar hörn


Kommentera