Förra veckan kom jag åkande längst ute på Kungliga Djurgården efter ett möte på fantastiska Thielska Galleriet. Säga vad man vill, om den nya utställningen, men vill man se Sveriges tyngsta samling av "jugend-konst" ska man utan tvekan bege sig till Thielska. Det är en sanslös samling av både Edward Munchs fantastiska konst men även av blåmålaren Eugène Janssons storslagna och karakteristiska dukar(På Barnebys finns just nu fyra målningar av konstnären representerade). Men det var egentligen inte det jag hade för avsikt att tala om just nu...
Gods-&-Gårdar_plåtning-1_Barnebys_Gustaviansk stol_Pidestal...nej, det var snarare den syn som mötte mig på väg därifrån. Genom bilrutan fick jag syn på fantastiska blomsteruppsättningar i vackra urnor med antika möbler och skulpturer stå uppställda mot en fond av röda löv inramade av nakna trädstammar. Otroligt effektfullt!
Jag var tvungen att stiga ur, för att höra vad som pågick, det visade sig att det var en plåtning till ett kommande nummer av Gods & Gårdar. Spännande att se vilket fantastiskt arbete som ligger bakom de bilder vi får se i de vackert sammansatta magasinen. Även om inte mina bilder är i närheten av Inga-Lill Snitts, så kommer här ett smakprov på vad som komma skall i första numret av Gods & Gårdar 2014(finns i butiken den 30 december).

Gods-&-Gårdar_medarbetare En av Gods & Gårdars trevliga kreatörer vid plåtningen av januarinumret

Gods-&-Gårdar_blomsterstilleben_I-stubbe Som en skulptur reste sig blomsterprakten ur den förruttnade trädstammen - effektfullt!

Gods-&-Gårdar_vacker-bild_gustaviansk-stol Gustaviansk karmstol i ny skepnad

Gods-&-Gårdar_blomsterprakt Ibland önskar jag jag var florist

Gods-&-Gårdar_plåtning-2_-Barnebys Pimpa en bröllopsfest med färska blommor i höstlandskap

Gods-&-Gårdar_plåtning_rekvisita Det är onekligen ett visst jobb bakom en bild...

Gods-&-Gårdar_B_blomsterstilleben-med-skulptur Trädstammarna är lika mycket skulpturer som stenskulpturen

Kommentera