Mia Bengtsson Plynning är delägare och ansvarig för Link Image Art Edition, som säljer fine art fotografier, gör utställningar, arbetar med bokprojekt, föreläser om fotografi och mycket annat kul. Mia har haft förmånen att ha fått arbeta med toppskiktet av svenska fotografer sedan 25 år tillbaka.

Fotografins möte med den klassiska dansen


Under några år har fotografen Tobias Regell följt premiärdansaren Nathalie Nordquist på Kungliga Operan. Tobias Regell har tidigare fotograferat en hel del dansare men hade inte någon större erfarenhet av klassisk dans men mötet med Nathalie och hennes slitsamma arbetsdagar kom att intressera Regell som fotograferat henne på scen, i studio på repetitioner och till och med ute i skogen. Med sina bilder vänder och vrider han på dansens väsen, rörelsens betydelse som uttryck och fångar både den lätthet som år av träning förmedlar och smärtorna bakom vägen dit.

För Nathalie Nordquist har betydelsen av det gemensamma projektet fått allt större vikt då Regell dokumenterar en viktig tid i hennes karriär. Resultatet av deras möten har delvis visats i utställningen Relevé 2011 då hela den anrika restaurangen Tranan vid Odenplan i Stockholm fylldes med dansfotografier.

Bilden ovan är en av bilderna som visades i utställningen. Bilden finns som sk ”Fine art print” i två storlekar med en upplaga av 7 exemplar/storlek. Att intresset för dans är stort märks då bilden utan marknadsföring nått köpare i så väl Stockholm som Paris. Mer info om fotografen och hans vackra fotografier hittar du på artedition.se

 

 

Kommentera