Om du aldrig har varit på The Photographers Gallery, är denna utställning ett bra sätt att börja på. Galleriet är beläget precis vid Oxford Street, vilket är ett idealiskt läge att dyka in på om du är i London.

Andy Warhol: Photographs 1976-1987


Andy Warhol är förmodligen mest känd för sin popkonst men i denna utställning får vi se en annan sida av hans konstnärskap. Warhol brukade ofta ta en kamera med sig, vart han än gick och tog då en hel rulle om, 36 bilder, per dag. Detta var en del av hans besatthet fånga detaljerna i vardagen. Motiven varierar från vardagliga händelser till porträtt av andra konstnärer och kändisar. Samtliga fotografier är alla mycket spännande och väl värda en titt!

Taking Shots: The Photography of William S. Burroughs!

Taking Shots är den första utställningen i världen att fokusera på de fotografiska verken av författaren William S. Burroughs. Dessa bilder, om något, slår en som mycket känsliga och tilltalande. Av de tre är detta den största samlingen och det finns ett brett utbud av fotografier i allt från porträtt till föremål, interiörer, landskap och mycket mer.

“…I remember all the pictures I take, the first page and the last used to keep all the photos and they piled up and up millions and millions of old photos…”

David Lynch: The Factory Photographs

Min favorit av de tre samlingarna är överlägset David Lynchs fotografier, vilka är subtilt åtföljda av ljudinstallationer, som spelar tyst i bakgrunden. Det ger en perfekt atmosfär att njuta av denna mörka och vackra bildserie. Som titeln antyder är alla dessa fotografier tagna av fabriker på en mängd olika platser, däribland Tyskland, Polen, New York och England.

 

Showing until 30th March 2014!

Open 7 days a week.
Tickets £4 (£2.50 concessions)
Free Admission Monday 10.00-18.00
Thursday 18.00-20.00

16-18 Ramillies Street
London W1F 7LW!
thephotographersgallery.org.uk

 

 

Kommentera