I torsdags var vi på invigningen av utställningen Home Sweet Home Liljevalch som pågår till den 15 september.

Home Sweet Home är en konstnärlig tolkning av svenska och internationella formikoner och deras stilideal. Med en prestigelös men elegant blandning av högt och lågt, billigt och dyrare, förespråkar utställningen inspiration istället för konsumtion med siktet inställt på en hållbar framtid.

Utställningen är signerad form- och konstprofilerna Annica Kvint, Cilla Ramnek och Karin Södergren.

Utställningens curatorer. Foto: Erik Wåhlström

De har förvandlat Liljevalchs konsthall till en bostad, där de 12 rummen rymmer inspirerande kompositioner av möbler, textilier, belysning, bruksföremål, konst, konsthantverk, slöjd och inte minst sådant som man med lite fantasi och intresse kan göra själv. Karin berättade att utställningen rymmer 5000 föremål!

Karin & Hedvig

Vi vandrade runt i de vackra och inspirerande miljöerna och ett flertal av de mest kända designikonerna finns representerade, som William Morris, Piero Fornasetti, Kerstin Hörlin-Holmquist, Charles och Ray Eames, Achille Castiligione m. fl. Objekt designade av dessa går att hitta på auktionshusen som Bukowskis och Auktionsverket.

Salong, inspiration från Elsie de Wolfe och Syrie Maugham. Foto: Jakob Dahlström

Ateljé, inspiration från Charles och Ray Eames, Achille Castiglioni och Eero Saarinen. Foto: Jakob Dahlström

Duett finns också med i utställningen med keramiken Spruzzi. Detta är vi mycket glada över!

Dukning med keramiken Spruzzi

Temuggar Spruzzi

Alldeles upprymda och fyllda av inspiration lämnade vi denna häftiga utställning och begav oss till Stadsauktioner i Frihamnen för att rocka loss till ABBA! Detta har vi skrivit om i ett tidigare inlägg.

Kommentera