Den 55:e upplagan av Esposizione Internazionale d´Arte, La Biennale di Venezia öppnar sista dagarna i maj för gräddan av världens vernissagepublik och vanligt pressfolk. I centrum står italienaren Massimiliano Gioni, ung, 40 i år, synnerligen rosad curator med anställning till vardags både på New York´s New Museum of Contemporary of Art och Nicola Trussardi Foundation i Milano.

Massimiliano Gioni_curator_Venedigs biennal 2013_ Massimiliano Gioni, curator, Venedigs konstbiennal 2013

Massimiliano Gionis har curerat många utställningar tidigare och gjorde sig ett stort namn som den yngste och förste europeiske curatorn av biennalen i Gwangju, Sydkorea för tre år sedan. Han är van att arbeta i stor skala och har även ett chefredaktörskap på tidningen Flash Art med på meritlistan.

Venedigbiennalen som pågår till 24 november bjuder på samtida konst av världens ledande och nu verksamma konstnärer. Ett enormt och skiftande utbud som presenteras i Giardini och Arsenale och fogats samman till den enhet som blivit årets storslagna biennal. Man kan fråga sig vilken uppgift som väntar Massimiliano Gioni härnäst...

 

Kommentera