Tusentals människor rörde sig på söndagseftermiddagen mot Hudiksvallsgatan i Stockholm, med förhoppningen om att se Banksy. Trots att det flesta inte tycktes tro att den hemlighetsfulla graffitikonstnären verkligen skulle dyka upp, låg det en spänd förväntan i luften.

Folk i kö utanför en övergiven byggnad i Norrtull.

Folk rör sig mot lokalen i Norrtull. Foto: Henry Lundholm.

Till en början trängdes folk på Hudiksvallsgatan då en man plötsligt kommer springande och med hjälp av en visselpipa lyckas få med sig folk mot en övergiven byggnad i Norrtull. Efter en stunds köande tar sig folk in i lokalen, där texten "This must be the place" står skrivet på väggen. I byggnadens olika rum fann vi sedan installationer, skrivna budskap och performance ackompanjerade av en stark lukt av sprayfärg.

Det första som möter oss är en levande man som hänger genom taket

En "äldre" man går förvirrat omkring i lokalen. Snart börjar allt fler misstänka att han nog inte är den han utger sig för att vara...

Trots att vissa konstverk tycktes ha en del liknelser med verk av Banksy, var de flesta övertygade om att Banksy själv inte hade haft något med detta att göra. Vem eller vilka som står bakom är ännu okänt, men att deras pr-kupp lyckades går det inte att ta miste på.

Installation

Installation

 

Läs mer här!

Kommentera