Vilken utställning, eller för den delen auktion, ser du mest fram emot?

Jonas Kleerup: Jag är nyss hemkommen från Venedigbiennalen, som inte var jättestark, men som ändå alltid kan rekommenderas. I sommar ska jag försöka bege mig till Kassel där den legendariska konstutställningen, som också tar över hela staden, Documenta sker vart femte år. Varje sommar tillbringar jag på Franska Rivieran och brukar då passa på att åka över till den gamla romarstaden Arles, där det årligen hålls en mycket intressant fotofestival i juli.

Anna Kleberg: Rei Kawakubo på the Met, Documenta och Münster Summer Show samt Carl Kostyál i Stockholm. Måste säga att jag är djupt deprimerad över att Magasin III ska ta time-out. Deras seriösa och högkvalitativa utställningsverksamhet har verkligen erbjudit Stockholm en av internationell standard svåruppnådd och generös institution för samtidskonsten. De kommer lämna ett stort tomrum att fylla.

Karolina Bertorp: Ser fram emot att se Alberto Giacometti på Tate Modern och Grayson Perry på Serpentine gallery.

Joanna Sundström: Frank Stella på Wetterlings gallery, Eva Hild på Djurgården samt Konstfacks vårutställning, som går under namnet Brådskande Frågor i lustfylld och kritisk dialog.

Oscar Carlson: Bukowskis dryckesauktion är alltid trevlig.

Carl Larsson: Jag flyttar till Los Angeles i slutet på maj och hopppas kunna se det mesta på The Broad, LACMA, Getty, Huntington, MOCA och alla andra trevliga museer. Att Jeffrey Deitch öppnar upp sitt nya space i Hollywood i höst är också något jag ser fram emot.

Karolina Modig: Har precis fått uppleva Venedigbiennalen för första gången, vilket var väldigt roligt. Är just nu inne på kvinnliga powerkonstnärer som exemplevis Florine Stettheimer, Judy Chicago och Barbara Kruger. Det fanns även några svenska modernistkvinnor, däribland Sigrid Hjertén, som vågade bryta ny mark med sin konst. Det är kul att följa dem på auktion och se hur deras värde stigit och stiger med tiden.

Henrik Kanekrans: Frank Stella hos Wetterling Gallery nu i slutet på maj. Anders Krisar hos Galleri Thomas Wallner i sommar. Tal R på Louisiana och konstmässan Chart i Köpenhamn i början på september.

 

Läs deras svar på frågan om den mest betydelsefulla samtidskonstnären!