Oavsett om du är en hängiven konstälskare eller vill toppa din samling med ett mästerverk är auktionshuset Lempertz majauktion något du inte får missa. Över 1400 magnifika föremål väntar på dig och deras utropspris varierar mellan 900 kronor och 11,1 miljoner kronor. Allt från smycken och dekorativ konst till äldre konst och målningar från 1800-talet finns att tillgå. En ren fröjd för ögat! Visningarna börjar den 13 maj och avslutas dagen innan auktionen.

19 maj, 16.30, Smycken. Den här kategorin erbjuder inte bara vackra smycken, utan också klockor och tjusiga askar.

20 maj, 10.30, Dekorativ konst. Om du vill se visningen av alla föremål i dekorativ konst får du räkna med en heldag, eftersom auktionen består av närmare 800 objekt. Vi är väldigt entusiastiska över antikviteterna, serviserna och figurinerna i silver och porslin, de antika vapnen och det sällsynta paret svarvade kannor nedan.

 

 

21 maj, 11.00, Gamla mästare. Här hittar du målningar, teckningar och skulpturer av gamla mästare som alla är otroligt vackra. Bilder ur verkliga livet möter mytologiska scener och landskap. Flera medlemmar i den flamländska konstnärsfamiljen Brueghel finns representerade. Här finns också auktionens dyraste föremål, Bondbröllop av Pieter Brueghel den yngre. Målningen är ett av konstnärens senare verk och föreställer ett levande bondesamhälle vid en utomhusfest. Lika verklighetstroget som människorna på tavlan skildras också deras hus i lera med halmtak, liksom dryckeskärlen i stengods. Detta mästerverk från det tidiga 1600-talet har ett utropspris på 9,3 – 11,1 miljoner kronor.

21 maj 14.30, Målningar och teckningar från 1800-talet. Dessa föremål avslutar den tre dagar långa auktionen. Återigen är utbudet mycket skiftande och vi tas med på en naturskön resa från flodbankarna till de höga bergen, till en nederländsk stad eller till och med in i en konstnärsateljé.

Du hittar naturligtvis alla föremål i Lempetz majauktion hos Barnebys.