Är du på jakt efter en gustaviansk byrå, en dansk designklassiker eller en fantastisk vintageklänning? På Antikmässan ryms 250 utställare med antikviteter, konst, 1900-talsdesign, vintage, kuriosa och byggnadsvård. Och allt är till salu. Dessutom bjuds det på ett gediget program med föredrag och intervjuer med antikprofiler, författare, och kulturpersonligheter. Följ oss här på bloggen så delar vi med oss av värdefulla förhandstips och rapporterar på plats när dörrarna har öppnat.

Sjöström Antik skapar ofta spektakulära montrar som triggar ett starkt habegär, med saker man helt enkelt inte hittar någon annanstans. Vi är nyfikna på vad de planerar inför årets mässa så vi ringde upp Johan Sjöström.

-Det blir stort och svulstigt, stora lampor och möbler som sticker ut. Förhoppningsvis blir det ingen igenkänningsfaktor när man ser våra saker, säger Johan. När man köper antikviteter och design till sitt hem tycker jag att man ska köpa just något unikt, något man blir ensam om. Man ska inte köpa dussinvaror, fortsätter han.

-Hur ser trenden ut inom inredning när det gäller antikviteter och design just nu?

-Vi går ifrån det minimalistiska, det vita och fräscha. Vi vill inte ha känslan av hotellobby, utan färger och ombonat och hemtrevligt, svarar Johan Sjöström.

Antikmässan äger rum 18 – 21 februari. Boka biljett redan nu på antikmassan.se så sparar du både tid och pengar

Antikmässan är Nordens största antikmässa och arrangeras för 39:e gången på Stockholmsmässan. Utställarna visar antikviteter, konst, vintage/modern design, kuriosa och byggnadsvård– och allt är till salu. Antikmässan görs i samarbete med SKAF, Sveriges Konst- och Antikhandlareförening.