Välgörare på auktion säljer Rolex Submariner

Han säljer sin Rolex Submariner till förmån för barn på flykt. Ägaren är en man på 33 år, nygift och med en liten son. Nu vill han hjälpa andra genom att sälja sin dyrbara Rolexklocka.

Välgörare på auktion säljer Rolex Submariner

Han har själv varit på flykt från Iran och kom till Sverige med sin familj 1988. Den nu pågående flyktingkatastrofen har berört honom starkt. Han har känt att han vill göra en insats och väljer därför att sälja hans armbandsur på auktion. Klockan, som är en Rolex Submariner köptes på Nymans Ur så sent som förra året, men ägaren anser att den gör större nytta på någon annans arm.

- Materiella ting är inte så viktiga, om de istället kan hjälpa, berättar säljaren för Anna Hamilton som är informationschef för Stockholms Auktionsverk.

2500330688
2500330688

Enligt Rädda Barnen kan 80 000 kronor till exempel hjälpa 140 mammor och deras barn att få hygienpaket med viktiga saker såsom: blöjor, sårsalva, rengöringsservetter, tvål, schampo, tandborstar och tandkräm eller ge 55 familjer övernattningspaket med det viktigaste såsom ett tält, en ficklampa, batterier och liggunderlag.

Dessvärre är inte Stockholms Auktionsverk anslutet till Barnebys men eftersom det handlar om välgörenhetsauktion så kan ni bjuda på armbandsuret här!