Auktioner i Lund är en 286-årig historia. Gamla räkenskaper visar att verksamhet var igång redan 1724. Sedan dess har både ägare, namn och adress byts men 1988 utsåg kommunen Runfeldts auktioner att bedriva en fast organiserad auktionsverksamhet i Lund. Samtidigt ställde kommunen den gamla Tullkammaren vid Clemenstorget till förfogande. Tio år senare köpte Birgitta Crafoord auktionsfirman som i och med nya ägare bytte namn till Crafoord Auktioner. Sedan hösten 2009 ägs företaget av Uppsala Auktionskammare, med antiksveriges storfavorit Knut Knutson i spetsen.

Två lördagar i månaden trängs en konst- och antikintresserad publik i den historiska byggnaden, och årets två Kvalitetsauktioner samt bokauktioner lockar köpare från hela världen.

Crafoord auktioner har kvar den gamla hederliga känslan av auktioner genom blandningen av hög och lågt, gammalt och "nytt", byråer, smycken och japanska träsnitt. Här kommer en önskelista till tomten, om han har vägarna förbi Crafoord auktioner i Lund eller Barnebys, förstås!