Christian Quaglia är välkänd från TV och mångårig utställare på Antikmässan med vintageföretaget Herr Judit. Hör hans föredrag på Antikmässans scen, fredag 19/2 kl 15.30.

Skor – njutning och plåga

Varför är så många besatta av skor? Redan som barn får vi höra om skors betydelse genom sagor och sägner – välj rätt par skor och dina drömmar slår in. Skor, i de flesta kulturer, har berättat om bärarens kön, klass, status och identitet. Skor erbjuder omedelbar förvandling..

Helén Persson, intendent på Historiska museet och författare till boken Shoes – Pleasure and Pain, samtalar med Li Pamp, designexpert på Antikmässans scen fredag 19/2 kl. 11.30

Antikmässan har ett gediget scenprogram med över än 40 programpunkter, alla fullmatade med kunskap och inspiration. Här möter du författare, konst- och antikprofiler, experter och kulturpersonligheter. Och det bästa av allt – alla föredrag ingår i inträdet till mässan. Moderatorer är designexperten och tv-profilen Li Pamp och antikexperten och grundaren av Barnebys Pontus Silfverstolpe.

Hela scenprogrammet hittar ni här!