Förväntningarna var stora på Christies auktion av impressionistisk och modern konst som skulle gå av stapeln den 15 maj. Speciellt höga var förväntningarna på målningen Le Marin av Pablo Picasso från 1943 med det uppskattade värdet 70 miljoner dollar.

Men det gick inte riktigt som planerat då picassomålningen blev "oavsiktligt skadad under förberedelserna inför den efterlängtade auktionen. Christies kommenterar händelsen "...målningen har blivit återkallad från Christies auktion den 15 maj så att restaureringsprocessen kan inledas."

© PHILIP FONG/AFP/Getty Images © PHILIP FONG/AFP/Getty Images

Ägaren till målningen är enligt New York Times den amerikanska hotell- och kasinoföretagaren Steve Wynn som nyligen lämnade företaget Wynn Resorts till följd av en sexskandal. Det var heller inte det första konstrelaterade missödet för Wynn då han redan 2006 råkade köra sin armbåge igenom Le Rêve, Picassos mästerverk från 1932, som kort innan den planerade försäljningen till investeraren Steve Cohen.

Här kan du läsa mer om Picasso!

"Det är sådana saker som händer" kommenterar Guillaume Cerutti, VD på Christies. Tyvärr stämmer det att trots att man är så försiktig man kan när det kommer till den här typen av superexklusiva och unika föremål, så händer olyckor. Ett av problemen i det här fallet är när man tagit in en tredje part som garanterar försäljningen av verket till en viss ekonomisk nivå. Vem ska då stå för den eventuella ekonomiska förlusten som kan uppstå vid försäljningen?

Aldrig har behovet av en ordentlig försäkring varit tydligare - utan försäkring kan konstkatastrofer som denna få förödande, och dyra, konsekvenser.