Lyxprototypen i guld har gjort stor uppståndelse. En modell av "The Gold Lamborghini Aventador LP 700-4" byggdes av Robert Wilhelm Gulpen i Tyskland och i och med den skapades den mest exklusiva modellbil någonsin. Bilen är inte bara heltäckt i guld, utan har 700 diamanter på varje säte. Och det tog tid, 12 år! Men Gulpen väntar på en god avkastning.

Logotypen är just nu på turné och har ett skottsäkert glas kub runt sig, om någon skulle vara lite väl sugen på modellen. Den är för tillfället på Lamborghinis högkontor i Förenade Arabemiraten, vilket är första gången den är utanför Europas gränser.

Till arabianbuisness.com förklarar skaparen Gulpen varför han ställer ut där:

“I like this country and I hope that there are a lot of people with a love in cars, a love in gold and a love in precious metals here."

Modellbilen är inget i jämförelse med vad den riktiga bilen kommer att vara. Den ska huggas ur ett 500 kg block av guld. Den förväntas att ropas på auktion och därmed säljas för minst 47 miljoner kronor enligt Robert Wilhelm Gulpen, annat nöjer han sig inte med.

Detta kommer att träda in som fyra världens rekord i Guinness World Records; som världens lyxigaste prototyp, den dyraste modellbil i världen, den enda bilden som kommer att huggas ur ett 500kg block av guld och sist men inte minst, den mest säkra utställningsmonter med skottsäkert glas. Källa och se mer här!

Kommentera