Bland de närmare hundra utropen Kvalitetsauktionen hos Göteborgs auktionsverk finner vi flera samtida konstnärer, däribland Lars Lerin, Lena Cronqvist och Patrik Andiné samt verk av Göteborgskoloristerna med Ragnar Sandberg, Ivan Ivarson och Karin Parrow i spetsen. Möbler designade av Danmarks främsta formgivare finns också representerade i auktionskatalogen liksom noga utvalda äldre möbler, glimrande smycken, högklassiga klockor och välarbetade konsthantverk.

En av auktionens absoluta höjdpunkter är ett självporträtt av Lena Cronqvist från 2004. På ett rakt och ärligt sätt utmanas betraktaren att möta konstnären, som i porträttet har valt att framställa själv på ett sätt som gör att hon både blir sedd och betraktad av sig själv och åskådaren. Som en av Sveriges främsta konstnärer har Lena Cronqvist i sin konst valt att göra det mest privata allmängiltigt. Motiven presenteras alltid i serier, vars bildvärld ofta består av teman som följer tidens strömningar.

- Ib Kofod Larsen. Fåtölj, "Sälen", för OPE Möbler, Jönköping.

- Poul Kjaerholm Soffa "PK 31-3", för E Kold Christensen, Danmark.

- Ib Kofod Larsen. Sideboard, palisander. För Säffle möbelfabrik 1960-tal.

- Arne Jacobsen. Fåtöljer "Svanen", ett par. Fritz Hansen, Danmark.

Förutom äldre rokokobyråer och sengustavianska bord är möbelsidan starkt representerad av några av Danmarks främsta formgivare, Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm, Ib Kofod Larsen, Börge Mogensen och Mogens Koch. Dessutom finner ni klockor och urverk, asiatiskt konsthantverk och vackra glasföremål.

Göteborgs Auktionsverk håller sin kvalitetsauktion den 29 maj med start kl 19.00. Visning av föremålen pågår från och med den 19 maj.

Här kan du läsa mer om några av Pontus Silfverstolpe favoriter på Göteborgs Auktionsverks Kvalitetsauktion!

Samtliga föremål hos Göteborgs Auktionsverk hittar ni hos Barnebys