Vad utmärker Smyckekvaliten?

Till Smyckekvaliten har vi under sex månader samlat de föremål som vi finner mest intressanta. Det kan vara antikviteter av såväl designhistoriskt intresse som estetiskt intresse eller smycken som på något sätt är unika eller helt enkelt talar till oss. Bra och intressanta smycken behöver nödvändigvis inte vara dyra utan vi vill att auktionen ska vara rolig och inspirerande och att det ska finnas bra smycken i alla prisklasser.

Vilka fem favoriter hittar vi på denna auktion?

- Det finns många smycken att välja mellan men ett smycke jag finner extra intressant är Kristian Nilssons unika collier med en ovalslipad rosa turmalin, droppslipad tanzanit samt briljantslipade diamanter från 1986 (nr 46). Ett smycke som är både vackert och användbart är ett collier i platina med pärlor, antikslipad diamant och rosenstenar från omkring 1900 (nr 44). Ett annat smycke som inte är att missa är Alhambra vintagearmband från Van Cleef & Arpels. Det är tillverkat i 18K vitguld och pärlemor och är helt enkelt en riktig ikon (nr 160). Sist men inte minst vill jag slå ett slag för Arvid Flobergs underbara dosa i silver från 1768 (nr 26) samt en klassisk och mycket vacker enstensring i 18K vitguld med briljantslipad diamant på 5,49 ct (nr 100).

Hur ser vårens smyckestrend ut?

I auktionssammanhang ser vi i vår en ökad efterfrågan på designsmycken av varumärken som Cartier och Van Cleef and Arpels. Vi kan också se att det efterfrågas allt större diamanter både i äldre och moderna slipningar.

 

Barnebys har tagit en titt i auktionskatalogen och kan intyga att det är en fantastisk auktion vi går till mötes. Ta en titt ni också, katalogen till Kaplans Smyckekvaliten lördagen den 25 april, hittar ni HÄR!