Efter att ha samlat in besöksstatistik från en rad museer stod det klart att världens mest populära museum är Louvren i Paris. Förra året besökte 8,6 miljoner människor museet, vilket gör det till ohotad etta på listan. Detta trots att det var 600,000 färre än under 2014 till följd av de terrorattacker som ägde rum i Paris under föregående år.

British Museum i London kom på en andraplats med drygt 6,8 miljoner besökare, vilket var en ökning med 100,000 mot föregående år. Utöver British Museum går det bra för London-museerna som även kan skryta med att ha National Gallery (plats 5) och Tate Modern (plats 7) med på listan. National Gallery var under 2014 det tredje mest besökta museet i världen med tappade i placeringar då det under 2015 tidvis höll stängt på grund av att deras anställda gick ut i strejk.

New York-baserade Metropolitan Museum of Art kom med sina 6,5 miljoner besökare på en tredje plats i denna lista, dock på en förstaplats sett till att det är det mest populära museet i USA. Asiens mest populära museum är däremot National Palace Museum i Taipei, Taiwan, som fick besök av 5,2 miljoner människor.

I Sverige var enligt Riksförbundet för Sveriges museer Moderna Museet i Stockholm det mest besökta konstmuseet under 2015, med drygt en halv miljon besökare.

Taggar