Auktionshuset Aspire Art Auctions kommande auktion bjuder på en färgsprakande katalog när våren kommer till Sydafrika. Auktionen innehåller både äldre, modern, liksom samtida konst och vi kan lova att det finns något för alla konstsamlare!

Detta minst sagt kraftfulla verk i sprayfärg och akryl är gjort av den polskfödde Andrzej Urbanski (f. 1983) som är verksam i Kapstaden. Verket mäter 2 x 2,3 meter och är signerat ‘CT’, ‘To Rebecca, I Love You’ på baksidan.

Andrzej Urbanski är känd för sin enastående abstrakta hard-edgekonst. Han beskriver sina överlappande skarpa former som hög- eller lågfrekventa med en hänvisning till deras invecklade kompositioner, varierande former och mer, eller mindre, dämpade färger.

I A028 140/108/16 överlappar djärva former i blått och rosa och bildar snitt av lila och grå toner vilket ger ett intryck av djup i både rymd och form.

I det här verket kan vi anta att Adam refererar till den bibliske Adam då vi ser delar av Edens lustgård blomma från hans torso och öron. Verket som visades på Biennalen i São Paulo 1973, är skapat av den sydafrikanska konstnären Alexis Preller (1911-1975). Preller är utbildad vid Westminster School of Art där han tog sin examen 1934 och vidareutbildade sig sedan vid Académie de la Grande Chaumière i Paris.

Det har sagts att Preller är inspirerad av Vincent van Gogh och Paul Gauguin men det finns även tydliga spår av surrealism i hans verk. Färgpaletten i lila, blått och grönt bildar bakgrunden till denna sammansättning av motiv som tillsammans skapar en rolig och drömlik komposition.

Dr Esther Mahlangu föddes 1935 på en gård utanför Middleburg i det som idag är känt som Mpumalanga-provinsen. Av sin mamma och farmor lärde hon sig redan som barn att måla med Ndebeletraditionens tekniker. Mahlangu blev som tonåring expert på denna typ av väggmålningar. Hon är känd för sina djärva och storskaliga målningar vilka refererar till henned Ndebele-arv, precis som denna skapelse från 2018. De starka färgblocken som sammanbinds av tjocka svarta linjer är livfulla och gör uttryck för kommunikationen av personliga böner, identitet, värderingar, känslor och äktenskap.

Oavsett färgpreferenser föreslår vi att du tar en titt på Aspire Art Auctions katalog och de hundratals verk som manifesterar världens alla färger - det finns något för all färgfantaster här!

Här hittar du alla verk på Barnebys!