En av världens mest framgångsrika roadracingförare, Valentino Rossi, har låtit signera en motorcykel som den 18 september säljs på Charity Stars välgörenhetsauktion. Motorcykeln har ett utropspris på dryga 235.000 kronor men har i skrivande stund fått bud på nästintill 275.000 kronor.

Pengarna som auktionen inbringar går till La Gotita Onlus, en italiensk välgörenhetsorganisation som arbetar för att stötta barn som är i behov av utbildning samt social- och ekonomisk utveckling.

Motorcykelföretaget Yamaha har dessutom låtit donera en kopia av deras modell YZF-R1 Movistar MotoGP, som till utseendet påminner om modellen Movistar Yamaha MotoGP 2015 – en motorcykel som inte finns tillgänglig på den övriga marknaden.

Den signerade motorcykeln är fullt körduglig, för den köpare som är sugen på att ta den på en tur, men passar lika bra att ställas ut på museum.

Som att Valentino Rossis autograf inte var nog har motorcykeln även en rad högteknologiska egenskaper som borde få varje MC-fantast att göra glädjeskutt:

- Ny 998 cc 200 hk fyrcylindrig crossplane-motor

- Mycket avancerat elektroniskt styrsystem

- IMU 6 kanals med Gyro/G-givare för 3D-rörelsedata

- Antispinn-/sladdkontrollsystem med lutningssensor

- Framhjulslyft och startkontrollsystem

- Ny Deltabox-ram i aluminium med kort hjulbas

- 199 kilo i  körklar vikt

- Ny svingarm och bakram i magnesium

- Magnesiumhjul och bränsletank i aluminium

- Motorns körlägen justeras snabbt och enkelt

- Ny TFT LCD-instrumentpanel

Andra intressanta föremål på Charity Stars auktion är Maria Sharapovas begagnade och signerade tennisracket, ett signerat LP-album av Elvis Presley och Beatles guldskiva som de mottog för albumet "Help!"

Försäljningen av motorcykeln Yamaha YZF-R1 avslutas den 18 september.

Läs mer om La Gotita Onlus här!

Se alla auktioner hos Charity Stars här!