Buddha_prisrekord_Lauritz.comBudgivningen avslutades efter gastkramande budgivning på den kinesisk Buddha-skulpturen som tillhört den danska samlaren Sophus Black. Sophus Black (1882–1960) var en dansk telegrafidirektör och konstsamlare. Han arbetade på Store Nordiske Telegrafselskab och placerades i Kina, där han tjänstgjorde i städer som Shanghai, Tientsin och Hong Kong under åren 1902–1931. Buddhan var tillverkad under Chien Lung (1736-1795). Buddhan är 55 cm hög och väger 19,2kg.
Online-auktion_Lauritz.com_BUDDHA_ChienLung_ - Vi har tidigare sålt föremål från Sophus Blacks samling med stor succé. Precis som många andra internationella auktionshus upplever vi just nu en explosiv efterfrågan på kinesisk konst och aktiviteter av denna kvalitet. Kanske har vi varit aningen konservativa i vår värdering på 300 000 kr, men ett klubbslag av denna omfattning ger ett bevis på att auktionsvärlden är både oförutsägbar och överraskande. Priserna på kinesisk konst stiger kraftigt just nu vilket pådrivs av ett stort antal internationella köpare. En del av dessa köpare är kinesiska samlare som köper tillbaka antika kinesiska föremål. Även i detta fall stod budgivningen mellan internationella budgivare. Som alltid när det kommer till försäljning av dyrare verk, så har vi även vid detta tillfälle haft personlig kontakt med budgivarna för att försäkra oss om dess dignitet. Vi är givetvis mycket stolta och glada över det höga klubbslaget, säger Mette Rode Sundström i ett pressmeddelande.
Lauritz.com_onlineauktion_auktion
Ytterligare ett föremål nådde över miljonen på dagens auktion. Det var när en annan Kinesisk Buddha från Ming (1368-1644)  ur samma samling klubbades. Klubbslaget slutade på 1 444 000 kr.

Taggar

Kommentera