Barnebys var på plats för att dokumentera kvällen och kan intyga att det är fantastisk konst vi får ta del av. Under kvällen sprang vi bland annat in i konstnären Niki Lindroth von Bahr, vars bidrag till utställningen är en två meter hög skulptur kallad Ghost cat, placerad i mitten av en av de större centrala salarna. Ett annat verk som skapade "wow-upplevelse" var Nina Lindgrens skulptur Floating city, som består av kartonger uppbyggda som en stad, vilka i sin tur är formade som ett hängande klot.

Det är alltid roligt med konstverk, med vilka man tvingas interagera med. Detta fångade Alena Törnberg vår uppmärksamhet med genom sin skulptur i form av ett ulligt moln, placerad i ett hörn i en av salarna. Genom att luta sig in i molnet hör man först svaga antydningar till ord som studsar från ena sidan till den andra, för att i nästa stund höra de kanske mest tröstande orden av dem alla, "Det är okej", "Du får släppa taget. Jag vet att du kan. Du gör det bra. Det ordnar sig".

I en av salarna är en större del av golvet avspärrat med rep och det luktar relativt starkt av träolja. I dess bortre hörn står en liten vas med ett ekskott i. Det är tillåtet att gå dit men det är inte alla som törs gå in, då en viss osäkerhet uppstår kring vad som är konstverket. Är det kanske golvet själv mån tro... ? Mitt emot detta hänger orangea fotografier av konstnären Erika Fransson och då Barnebys rör sig hemåt för kvällen är det ett vykort föreställande hennes verk som får följa med hem.

 

 

 

Vårsalongen håller öppet till den 29 mars.